Soms Ripollès. L’espai agroalimentari del Ripollès

Publicat a el 12 de març de 2018

Un any més Producte del Ripollès serà present a la Fira de les 40 hores a la plaça de la Lira. Es podrà degustar i comprar diferents productes des dels embotits i els formatges i altres derivats làctics, passant pels ous, infusions, vedella o cervesa.

L’Associació Producte del Ripollès no vol perdre l’oportunitat de promocionar-se els dies 16, 17 i 18 de març en el marc de la fira de les 40 hores de Ripoll. Com en l’edició anterior, els productors i elaboradors estaran situats a la plaça de la Lira, a l’espai Soms Ripollès, on es podrà degustar i comprar diferents productes de la marca de garantia Producte del Ripollès: formatges i derivats làctics, embotits, vedella, infusions, ous i cervesa artesana (Formatgeria Palou, Formatges del Pujol Orra, Formatgeria Muuu Beee, Formatgeria Roura Soler, Làctics Mas el Lladré, Mas Pinós, Ca la Magda, Carles i Mila, Ous de Ca la Xica, Aromik, i Cervesa Artesana Minera).

 

Soms Ripollès. L'Espai agroalimentari del Ripollès

Soms Ripollès. L’Espai agroalimentari del Ripollès

Les activitats

Tant dissabte com diumenge al matí, els nens i nenes podran dibuixar els diferents productes dels estands de Soms Ripollès. Dissabte a les 6 de la tarda, es realitzarà un taller de galetes fetes amb herbes d’Aromik i els ous de ca la Xica. Finalment, diumenge a les 6 de la tarda, es farà un tast guiat de cervesa artesana Minera.

Per la compra de 4 tiquets (5€) es podrà omplir una butlleta que permetrà participar en un sorteig d’una panera amb Producte del Ripollès. El sorteig es realitzarà el diumenge a les 5 de la tarda.

També s’organitzarà un concurs fotogràfic d’Instagram. A totes les fotos ha d’aparèixer algun dels productes de la marca de garantia que siguin presents a la fira.

El perquè de Soms Ripollès

La forma verbal “soms” és una variant dialectal del català nord-oriental en ús a la nostra comarca. Aquesta forma, tot i que no està acceptada gramaticalment, sí que és correcte en el seu ús oral correcte. Soms Ripollès vol reivindicar el nostre origen, la nostra manera de ser.

Deixa un comentari