Soms Ripollès. L’espai agroalimentari del Ripollès

Un any més Producte del Ripollès serà present a la Fira de les 40 hores a la plaça de la Lira. Es podrà degustar i comprar diferents productes des dels embotits i els formatges i altres derivats làctics, passant pels ous, infusions, vedella o cervesa.

L’Associació Producte del Ripollès no vol perdre l’oportunitat de promocionar-se els dies 16, 17 i 18 de març en el marc de la fira de les 40 hores de Ripoll. Com en l’edició anterior, els productors i elaboradors estaran situats a la plaça de la Lira, a l’espai Soms Ripollès, on es podrà degustar i comprar diferents productes de la marca de garantia Producte del Ripollès: formatges i derivats làctics, embotits, vedella, infusions, ous i cervesa artesana (Formatgeria Palou, Formatges del Pujol Orra, Formatgeria Muuu Beee, Formatgeria Roura Soler, Làctics Mas el Lladré, Mas Pinós, Ca la Magda, Carles i Mila, Ous de Ca la Xica, Aromik, i Cervesa Artesana Minera).

 

Soms Ripollès. L'Espai agroalimentari del Ripollès

Soms Ripollès. L’Espai agroalimentari del Ripollès

Les activitats

Tant dissabte com diumenge al matí, els nens i nenes podran dibuixar els diferents productes dels estands de Soms Ripollès. Dissabte a les 6 de la tarda, es realitzarà un taller de galetes fetes amb herbes d’Aromik i els ous de ca la Xica. Finalment, diumenge a les 6 de la tarda, es farà un tast guiat de cervesa artesana Minera.

Per la compra de 4 tiquets (5€) es podrà omplir una butlleta que permetrà participar en un sorteig d’una panera amb Producte del Ripollès. El sorteig es realitzarà el diumenge a les 5 de la tarda.

També s’organitzarà un concurs fotogràfic d’Instagram. A totes les fotos ha d’aparèixer algun dels productes de la marca de garantia que siguin presents a la fira.

El perquè de Soms Ripollès

La forma verbal “soms” és una variant dialectal del català nord-oriental en ús a la nostra comarca. Aquesta forma, tot i que no està acceptada gramaticalment, sí que és correcte en el seu ús oral correcte. Soms Ripollès vol reivindicar el nostre origen, la nostra manera de ser.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *