Skip to content

Cervesa del Ripollès

Tot i la tradició mil·lenària de l’elaboració de la cervesa arreu del món, a casa nostra, el concepte de cervesa artesana és molt recent.

Tot i la tradició mil·lenària de l’elaboració de la cervesa arreu del món, a casa nostra, el concepte de cervesa artesana és molt recent. Els primers elaboradors són d’aquest mil·lenni. La producció dels ingredients bàsics de la cervesa (maltes i llúpols) s’estan reintroduint en petites explotacions de manera incipient. 

Fins fa pocs anys, tampoc es cultivava llúpol a Catalunya. Actualment se’n poden trobar, però són produccions limitades. La comarca del Ripollès sí que ha cultivat blats i ordis pel bestiar, sobretot. Podrien ser factibles per la producció de cervesa, però faria falta el pas intermedi per maltejar.

En diferencia, que la nostra cervesa no és pasteuritzada ni filtrada. Això vol dir que és un producte viu amb llevats actius dins l’ampolla. Cal tenir certa cura en l’emmagatzematge (mantenir per sota els 18º), fa que el producte evolucioni a millor. Són produccions petites i locals i es promociona l’economia circular local. Està elaborada i envasada al Ripollès.

 

Productors

(Sant Joan de les Abadesses)