Skip to content

Llangonisseta i embotits elaborats amb carn de porc del Ripollès

En les carnisseries i obradors associats s’elaboren embotits i llangonisseta de gran qualitat, elaborats seguint la tradició de generacions anteriors.

El Ripollès és una comarca amb predomini de les explotacions extensives. Tot i que el Ripollès no és una comarca amb explotacions porcines, algunes es dediquen de manera complementària, a la cria i engreix de porcs. En les carnisseries i obradors associats s’elaboren
embotits seguint la tradició de les generacions anteriors. Aquests embotits són únics per la seva curació artesanal. En trobareu una gran varietat en qualsevol dels obradors i botigues associades del nostre territori: botifarra blanca, negra, d’ou, del perol, de fetge, bufes, bulls, moletes, llangonissa culana, llangonissa de pagès, llangonissa axoriçada, fuets, xoriços, llom sec, llardons, ventre de fetge, pernils i cansalades virades.

També s’elabora la llangonisseta del Ripollès; és una botifarra que s’elabora a partir de carn magra i cansalada virada fresca de porc que es trinxa amb la màquina de picar i, llavors, es barreja afegint-hi les espècies. Després, s’emboteix en un budell natural de porc, es talla i es lliga pels dos extrems amb un cordill de color groc, verd i blanc. Tota la carn utilitzada per la seva elaboració prové de porcs nascuts, criats i engreixats en explotacions ramaderes de la comarca del Ripollès.