Skip to content

Poltre del Ripollès

És un aliment sa, nutritiu i amb unes característiques especials que la diferencien, és molt tendra i una mica dolça, té pocs greixos i molt de ferro.

Els poltres es crien en extensiu. Els mesos més càlids el passes a l’alta muntanya i els més freds, a les valls. A la tardor, els ramats baixen de les muntanyes, i els poltres passen a la fase d’engreix. Es realitza de manera natural a base de cereals i farratge sense additius ni medicaments.

Al voltant de l’any de vida se sacrifiquen. S’aconsegueix una molt bona qualitat de la carn, tant per la seva tendresa com per les seves característiques. La carn de poltre és un aliment sa, nutritiu i amb unes característiques especials que la diferencien de la resta de carns. És molt tendra i una mica dolça, té pocs greixos i molt de ferro.

Cal fer incís que la cria dels poltres contribueix al manteniment de la raça de Cavall Pirinenc Català, que prové dels encreuaments entre eugues autòctones de les comarques pirinenques i els grans cavalls de carn que oferien les parades militars durant el segle XX. És una raça localitzada en set comarques dels Pirineu i Prepirineu, destinada principalment a la producció de carn i, de manera secundària, a activitats turístiques.

Productors

(Llanars)