Skip to content

Trumfa de la Vall de Camprodon

El clima rigorós, l’alçada i les característiques del sòl fan que les trumfes tinguin un creixement lent i estiguin força temps a la terra, acumulant nutrients i qualitats organolèptiques.

A la Vall de Camprodon, la trumfa o patata s’ha cultivat des d’antic amb magnífics fruits i com a reflex d’una economia de subsistència. Actualment és un cultiu complementari per a la pagesia de la Vall i contribueix a consolidar la seva economia. Els principals productors de la Vall de Camprodon, agrupats en la Cooperativa Ramadera de Molló, treballen amb una trumfa homogènia i de qualitat a partir d’un cultiu que segueix el reglament de producció.

A la Vall de Camprodon el clima és rigorós i l’alçada i les característiques del sòl fan que les trumfes tinguin un creixement lent i estiguin força temps a la terra, acumulant nutrients i qualitats organolèptiques. Així, en cada tast de trumfes hi trobarem el gust fi dels fruits secs i les aromes del bosc. La trumfa és un aliment molt nutritiu, força equilibrat i ric en vitamina C. Està constituïda per tres parts d’aigua i una de sòlids. Les calories que ingerim depenen sobretot de la manera com les cuinem i no tant de la seva naturalesa.

A la Vall de Camprodon cultivem la varietat kennebec, que permet tota mena d’aplicacions culinàries. Feu-la bullida, en puré o crema, fregida o bé escalivada al forn. La seva consistència la fa molt adequada com a acompanyament en estofats, ja que li costa més de desfer-se. Les trumfes es venen envasades en sacs de 5, 25 i 40 quilos, degudament etiquetats.

Productors

(Molló)
(Molló)
(Molló)
(Llanars)
(Villallonga de Ter)
(Villallonga de Ter)
(Llanars)