Skip to content

Vedella del Ripollès

Tot i que al Ripollès hi ha diferents races bovines, cal destacar la cria i la conservació de la bruna dels Pirineus.

El Ripollès disposa d’una gran extensió de prats i pastures on es crien els vedells i les vedelles que després es poden trobar transformats en carn als diferents establiments del territori.

Tot i que al Ripollès hi ha diferents races bovines, cal destacar la cria i la conservació de la bruna dels Pirineus. Aquesta raça prové d’una antiga fusió entre la vaca autòctona catalana i bovins de raça bruna alpina procedents de Suïssa. És una raça especialitzada en la producció de carn i molt adaptada als prats de la zona.

Els animals criats pels ramaders de l’Associació Producte del Ripollès s’identifiquen des del naixement amb dos cròtals i un document d’identificació per a bovins (DIB). Cada vedell va acompanyat d’un certificat de garantia que s’etiqueta en el moment de sortir de l’escorxador amb el símbol de la marca de garantia. Aquest certificat és la mostra que la carn compleix un rigorós programa de control integral, que consisteix en el seguiment de l’animal des del naixement fins a la presentació d’aquesta carn al punt de venda.

Productors

(Campdevànol)
(Campdevànol)
(Campdevànol)
(Les Llosses)
(Les Llosses)
(Serrat, Ribes de Freser)
(Ribes de Freser)
(Ribes de Freser)
(Sant Joan de les Abadesses)
(Sant Joan de les Abadesses)
(Vallfogona de Ripollès)